Изтича срокът за промяна на осигуряването на самоосигуряващите се
Счетоводни Новини / Изтича срокът за промяна на осигуряването на самоосигуряващите се
Печат Е-поща

Изтича срокът за промяна на осигуряването на самоосигуряващите се

(0 гласа)
Четвъртък, 27 Януари 2011г. 18:41ч.
На 31 януари изтича срокът, в който самоосигуряващите се лица могат да променят вида на своето осигуряване. До момента 3566 самоосигуряващи се лица са подали декларации в НАП за промяна в осигуряването, като са заявили, че искат да се осигуряват на по-високия процент като се ползват от всички социални рискове без трудова злополука и професионална болест и безработица.

Видът на осигуряването за самоосигуряващите се лица може да се променя  за всяка календарна година, ако е подадена декларация по утвърден образец от изпълнителния директор на НАП. Срокът за подаване на документа е до 31 януари. Декларациите се подават в офисите на НАП лично или чрез  упълномощено лице, или по пощата с обратна разписка.

В 7-дневен срок от започване или възобновяване на дейността си, самоосигуряващите се лица определят видът на осигуряването, като подават декларация в компетентната териториална дирекция. При  прекъсване и възобновяване на съответната дейност през календарната година, същите не могат да променят вече избраният и деклариран вид осигуряване в НАП.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


Всички права запазени Фисконсулт ООД. Ползването на информация от страницата е възможно само с поставянето на линк.
уеб дизайн и хостинг evhod.com